Vinteraktiviteter

Vintern i fjällen erbjuder en rad roliga och spännande utomhusaktiviteter för dig, dina vänner och familj. Snön faller normalt i november och ligger oftast till början av maj, vilket betyder att vi har cirka 6 månader med snö på marken och is på sjöarna. Ta chansen och upplev fjällets djur och natur från snöskoter, skidor eller bil.

Välj mellan de aktiviter som presenteras på denna sida, om du har några specifika önskemål går det bra att kontakta oss så försöker vi skräddarsy aktiviteten för dig.

Skoterutflykt med pimpelfiske

Den perfekta familjeaktiviteten, här åker vi snöskoter till en närliggande fjällsjö för pimpelfiske, och försöker få delikatesserna röding och öring. Vi borrar ett hål genom den ca 80 cm tjocka isen, genom hålet sänker vi ner bete och försöka lura fisken att nappa. Vi lära dig hur du använder utrustningen och ger några experttips inom ämnet.

Vi kommer också att göra upp eld och grilla korv och ta något att dricka. Lunch och dryck kostar bara 50 kr.

Tid: ca 4 timmar
Pris: från 950 kr / person. I priset ingår guide, skotertransfer, fiskekort och hyra av utrustning.
Max antal personer: 5
Period: december-april
Förkunskaper: inga förkunskaper behövs

Pimpelfiske

Fjällets djur- & naturliv

Målet med denna utflykt är att uppleva fjällets djur och natur. Från snöskoter eller skidor kommer vi att försöka hitta älg, ren, tjäder, orre och ripa. Vi har även chans att se järv, lodjur, uggla och örn – vi hittar säkert ialla fall spår och visten. 

Vi kommer också att göra upp eld och grilla korv och ta något att dricka. Lunch och dryck kostar bara 50 kr.

Tid: ca 4 timmar
Pris: från 950 kr / person. I priset ingår guide, kikare och skotertransport eller skidor.
Max antal personer: 3
Period: februari-april
Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs.

 

Image

Upptäck fjället

Fjälltur med skoter

Tjäder

Tjäder

Pimpelfiske

Pimpelfiske

Lodjur

Lodjur

Fantastisk natur

Fjällnatur

Älg

Älg

Det vi vill visa er är vilda djur, långt bortom inhägnad och bur. Därför kan vi inte garantera att vi just en viss dag kan hitta dem. Men med vår lokala natur- och djurkännedom är chanserna att hitta dem mycket höga.